Project Ondersteuning bieden aan waar nodig

5 studenten van het de opleiding bedrijfskunde zijn op moment bezig met een adviestraject binnen Univé Noord-Nederland. Dit vraagstuk is ontstaan vanuit de interne keuze van Univé Noord-Nederland om te vergroenen en daardoor geen volmachtverkopen meet te gaan doen. Om dit te bewerkstelligen moest een adviesrapport opgesteld worden om een interne B.V. te ontmantelen en liquideren. Dit zijn geen dagelijkse bezigheden voor menig organisatie, dus ook niet voor Univé. Dit is dan ook de reden dat Univé Noord-Nederland de hulp heeft ingeschakeld van het bedrijfskundig advies bureau van de Hanzehogeschool. Vanwege de brede kennis op bedrijfskundig vlak waarover studenten aan de Hanzehogeschool Groningen beschikken, is een afwikkeling van een interne B.V. een goed voorbeeld van oplossingen die de studenten als bedrijfskundig adviseur kunnen bieden aan organisaties in de omgeving van Groningen. Vaak moet er goed uitgezocht worden wat relevante aspecten er zijn die bij een lastig vraagstuk komen kijken. In het geval van Univé moest er gekeken worden naar alle financiële, personele en juridische stappen die er genomen moeten worden. Hiervan is een advies opgesteld over wat allemaal relevant is en wat de gespecificeerde stappen voor Univé die ondernomen moeten worden. Ook wordt bij een dergelijke opdracht ten alle tijden gedacht en redeneert van de organisatie en haar standpunten. Daarbij wordt alles in overleg met de opdrachtgevers opgesteld en eventueel ook uitgevoerd.

Geef een reactie

Sluit Menu