Project VolkersWessels

Bij VolkerWessels Telecom zijn 5 studenten van de opleiding Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool bezig met het verduurzamen en standaardiseren van het wagenpark. Verduurzaming is een belangrijk thema in het bedrijfsleven om de continuïteit te waarborgen. VolkerWessels Telecom verzorgt het gehele traject rond de aanleg van hoogwaardige digitale infrastructuur. Van analyse en ontwerp tot bouw, installatie, onderhoud en beheer.  

Het milieu is de afgelopen jaren steeds een belangrijker onderwerp geworden en daardoor zijn er veel vraagstukken over in het bedrijfsleven zo ook bij VolkerWessels Telecom. Doordat er voor de organisatie veel monteurs op pad zijn valt er veel winst te behalen op gebied van CO2-uitstoot en verduurzaming. Om de mogelijkheden te onderzoeken hebben we gekeken naar de verschillende soorten brandstoffen en hierover een adviesrapport geschreven. Met de uitkomsten van het onderzoek hebben we advies gegeven over de mogelijkheden. Daarnaast zijn we bezig met het standaardiseren van de opties die op bedrijfswagens zitten. In de regio’s zijn er nog grote verschillen tussen de bedrijfswagens die worden besteld. Het is de bedoeling dat er geen opties meer zijn, maar dat het standaard bedrijfswagens worden.

Vanwege de brede kennis door de opleiding Bedrijfskunde kunnen we op elk vlak advies geven. In het vierde jaar is er een bedrijfskundig adviesbureau opgericht, waarbij studenten bedrijfsadvies geven aan allemaal verschillende bedrijven in de omgeving van Groningen.  

Geef een reactie

Sluit Menu