Nieuwsbrief 1 (24 september 2020)

– Een vliegende start of toch nog even inkomen? – 

Beste lezers,

We zitten ondertussen alweer in eind week 3, de tijd vliegt voorbij. We begonnen in week 1 met de management game, hopelijk kon iedereen op deze manier even rustig inkomen en zijn/haar projectgroep leren kennen. In week 2 begon het Action Lab, veel informatie want een rustig half jaar gaat het zeker niet worden. Voor degene die nog even moeten inkomen, de kop is eraf en het wordt nu wel tijd om hard je best te gaan doen! De nieuwsbrief zal bestaan uit een tip van een van de docenten, actuele nieuwtjes en een ‘Behind the Scenes’ waarin we elke week een andere groep uit het Projecten Lab zullen interviewen over hun lead.

Tip van Elly Smit: ”Gebruik je LSD technieken wanneer je de gesprekken voert met de opdrachtgever. Luister goed, parafraseer tussen door, vat samen en stel open vragen!”

”Behind The Scenes ‘

‘Wij zijn Bart, Koen, Steije, Yasmee & Maud. Onze lead is een van de opdrachten voor het Kinderboekenhuis. Het KinderBoekenHuis in Winsum herbergt een van de grootste collecties Nederlandstalige kinder- en jeugdboeken. Zo’n dertigduizend boeken om te lezen en te lenen, en soms om te kopen. Wij focussen ons op de verschillende trends en ontwikkelingen die spelen binnen de branche waarin het Kinderboekenhuis zich verkeerd. Hiervoor zullen wij een analyse opstellen over hoe zij daar als stichting op in kunnen spelen. Verder zullen wij ook een stakeholderanalyse opstellen met advies over hoe er nieuwe donateurs geworven kunnen worden. Een erg leuke opdracht en wij kijken uit naar de aankomende weken.

Dit is de eerste nieuwsbrief maar na deze zullen jullie elke week een nieuwsbrief ontvangen met de laatste nieuwtjes. Dus mocht je nog leuke informatie hebben, wil je via deze weg nog wat vragen of heb je een mededeling aan alle studenten van het Action Lab mail dan naar y.k.alfons@st.hanze.nl.

Tot volgende week!

Geef een reactie