Nieuwsbrief 5 (29 oktober 2020)

– WEBINAR 3 NOVEMBER! –

Beste lezers,

Week 7, de tijd vliegt! Het belangrijkste van deze week is het afmaken van je persoonlijke artikel in het Kennislab. Zorg ervoor dat je hem zo goed als klaar inlevert zodat je Critical Business Friends je nog op tijd kunnen voorzien van feedback! Verder hopen we dat iedereen al flink op weg is met het Projectenlab, want het wordt nu wel tijd om data te verkrijgen en te verwerken. We snappen dat alles nu wat lastiger gaat, maar probeer er toch het beste van te maken met je groep! Tenslotte, vergeet niet om het portofolio te maken en bewijsstukken te verzamelen. Maak hierbij gebruik van je Critical Business Friends, je projectgroep, je COL-begeleider etc.

Tip van Erik Soepenberg: ”Zet in het Bedrijfskundig Action Lab altijd een stap meer dan gevraagd wordt. Ga vooral dingen doen die je nog niet kunt, maar wel graag zou willen. Maak fouten en leer hier van. Maak dit proces zichtbaar zodat zowel je medestudenten, je coach maar ook vooral jij je vooruitgang naar een echte bedrijfskundige kunnen zien!

Webinar op 3 november met gast spreker Erik Rutkens

Erik Rutkens, oprichter en eigenaar van de Insite Groep en verantwoordelijk voor Strategie en Innovatie. Met ruim 20 jaar ervaring in de IT securitywereld weet hij als geen ander waar nieuwe dreigingen liggen en wat organisaties kunnen doen om zich hiertegen te beveiligen. Hij spreekt en schrijft met regelmaat over trends, nieuwe ontwikkelingen en wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging en het Internet of Things.

Erik studeerde Bedrijfskunde aan de RUG in Groningen. Onderdelen van de Insite Groep zijn Insite Security, ITsec en Zerocopter. Alle drie onafhankelijke IT-bedrijven met de ambitie om Nederland (en de rest van de wereld) een beetje veiliger te maken. Erik maakt met passie en overtuiging het publiek duidelijk waarom we goede hackers moeten omarmen.

Erik vergelijkt het huidige internet met het Wilde Westen. Een rauwe, avontuurlijke, deels wetteloze samenleving van vrijbuiters. De vraag is dan ook niet of je gehacked wordt, maar wanneer. Hoe overleef je in die rauwe, deels wetteloze wereld van het internet?

Hierbij nog wat informatie over Erik Rutkens https://www.speakersacademy.com/nl/spreker/erik-rutkens/

”Behind The Scenes ”

Wij zijn Anouk, Timo, Nick, Nienke en Stefan van projectgroep C2. Wij werken momenteel aan de lead van Innovatiespotter. Innovatiespotter heeft ons de opdracht gegeven om een platform op te zetten waarbij vraag en aanbod elkaar kunnen vinden. De vraag is in deze zin de MKB-bedrijven die zich gevestigd hebben in Noord-Nederland. Het aanbod zijn de overheden, kennisinstellingen en verschillende innovatie initiatieven. Momenteel hebben deze partijen moeite om elkaar te vinden. Hierdoor blijven veel projecten liggen terwijl ze eigenlijk wel uitgevoerd hadden kunnen worden. Dit is zonde gezien zo kansrijke dingen niet aan het licht komen. Daarom zijn wij de aankomende tijd druk bezig met het opzetten van dit platform zodat de partijen elkaar wél kunnen vinden!

Mocht je nog leuke informatie hebben, wil je via deze weg nog wat vragen of heb je een mededeling aan alle studenten van het Action Lab mail dan naar y.k.alfons@st.hanze.nl.

Veel succes en tot over een week!

Geef een reactie