Nieuwsbrief 6 (5 november 2020)

– Het einde is in zicht! –

Beste lezers,

Week 8! De tijd begint nu echt de dringen. Voor het Kennislab is het belangrijk dat iedereen deze week begint met filmen. De artikelen zijn af en met het filmpje kan je jouw artikel promoten en de aandacht van de lezer trekken. Zorg er ook voor dat je jouw critical business friends voorziet van goede feedback! Voor Running The Lab, mail voor morgen naar h.g.priet@st.hanze.nl als je een eventuele lead kan binnen slepen! Dan hebben we nog het projecten lab, hopelijk gaat dit bij iedereen goed en kan iedereen een mooi eindresultaat opleveren voor de opdrachtgever volgende week! Tenslotte, vergeet niet dat volgende week vrijdag (13 november) het individuele portfolio ook moet worden ingeleverd. Zorg dat je hiervoor alle bewijsstukken aanlevert. Op Blackboard staat bij ‘beoordeling en toetsing’ een format voor dit portfolio. Zet ‘m op deze week!

Tip van Marion Busscher: ‘heb jij last van uitstelgedrag of concentratieproblemen? Gebruik de pomodoro techniek. https://fingerspitz.nl/blog/depomodoro-techniek-steljeuitstelgedrag-uit/’

”Behind The Scenes ”

Wij zijn groep 3 uit BKV3C. Onze groep bestaat uit Rebecca Dik, Marloes van Dun, Robin Hoekstra, Célyn Imbos en Nora Sertolli. Stichting Grien is een kennisstelling die voedselverspilling actief probeert te verminderen. Een project van de stichting die hieraan bijdraagt, is de VerspillingsMarkt. Voedselverspilling ontstaat doordat AGF-producten (Aardappels, Groente, Fruit) vanwege een afwijkende vorm, grootte, scheuren of vlekjes niet voor directe consumptie worden gebruikt. Om de voedselverspilling tegen te gaan, ontwikkelt de VerspillingsMarkt producten die gemaakt zijn van rest-, zijstromen en derving van producten. In samenwerking met studenten van de Hanzehogeschool wordt er gekeken naar potentiële marktkansen voor deze ‘nieuwe’ producten. Het onderzoek richt zich op het ontdekken van een duurzaam concurrentievoordeel bij retailers in Noord-Nederland. Het doel is om ondernemers te inspireren om voedselverspilling tegen te gaan en circulaire landbouw te stimuleren.

Mocht je nog leuke informatie hebben, wil je via deze weg nog wat vragen of heb je een mededeling aan alle studenten van het Action Lab mail dan naar y.k.alfons@st.hanze.nl.

Veel succes en tot over een week!

 

Geef een reactie